Do-In Feel

Blog

ZO KOM JE TERUG BIJ JE KERNKRACHT!

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 10:11

 

ZO KOM JE TERUG BIJ JE KERN

Durf te voelen

Niet weglopen voor je gevoel, ook niet voor minder fijne emoties die de neiging hebben steeds terug te komen. We worden erg veel overrompeld met vele prikkels rondom ons. We moeten dit en moeten dat…die monkey mind is er telkens weer. Maar hoe kunnen we dat loslaten? Jawel dat hebben we zelf in handen. Daarvoor kunnen we kiezen voor onze innerlijke kracht, daar nemen we best zelf de tijd voor. En die kracht hebben we allemaal al in ons, zonder we het zelf weten.

Tijd

Maar “tijd” is blijkbaar een moeilijk woord in onze wereld! Niet? Wanneer heb jij voor de laatste keer écht tijd genomen? Kan je het nog herinneren? Of is het iets wat je steeds wegschuift. Want ik moet nog dit en ik moet nog dat. Het is mij eerlijk ook niet makkelijk om vanuit die mallemolen even de rem te gebruiken. Maar ik deed toch die moeite vanuit mijn zelf besef dat het nodig is om even rust, zen en je terug te trekken naar je binnenwereld. Hoe gaat het daarbinnen nu écht met mij? Durf ik te voelen? Ik zeg volmondig Ja!

Ontmoeting met mijzelf

En zo kwam ik via Do-In Yoga mijn diepe kern tegen, als een soort mooie ontmoeting met mijzelf! Zelf door je bewust te worden van je adem kom je al in een mooie richting met contact met je kern. Helaas merk ik dat veel van onze mensen dit niet durven toelaten, want dan gaan ze de stilte in. En ik weet dat heel veel mensen zeggen, stilte neen hoor dat vind ik maar raar. Is niks voor mij. Toch zijn dit onze gedachten die daarover meebeslissen, en als we die voor een moment kunnen stilzetten. Ja je leest het goed Stil zetten. Dan gaan we eindelijk de goed kant op. Het kan een hele uitdaging zijn. Maar dan kom je letterlijk pas in contact met je kern. En het is er prachtig, daar liggen je antwoorden die je vast niet vindt in deze drukke wereld. Want onze geest is als een rivier en soms heel druk, waardoor we de liefde en vrede in onszelf niet vinden.

En het is zelfs door een simpele ademoefening dat je tot die kern komt. Het is totaal geen must om hiervoor naar verre oorden te reizen, of op yoga retraite te gaan. Neen je kan dat gerust zelf.

Hier geef ik je graag een fijne ademhaling mee die je helpen mee tot je Kern te komen! Vanuit het voelen!

Ademhalingsoefening

*Gebalanceerde ademhaling in contact met je 3 breinen of hemelse velden.

  1. Zoek een rustige plaats waar je even niet gestoord wordt.
  2. Zie dat je een gemakkelijk houding aanneemt. Zittend op een stoel, met een rechte rug. Je schouders laag, je handen ontspannen op je bovenbenen.  Je ogen kan je open of gesloten houden en begin heel rustig je bewust te worden van elke in-en uitademing.
  3. Adem op een voor jou natuurlijke ontspannen manier.
  4. Je hoeft niks te veranderen, alles is goed zoals het nu is.
  5. Eens je merkt dat je ademhaling rustiger wordt, ga je zachtjes merken dat je naar binnen kan gaan.
  6. Dan ga je op jouw tempo telkens je adem tellen, 6 tellen in en 6 tellen uit. Kan in het allerbegin even erg moeilijk zijn dat is normaal. Omdat je Nu bewust je aandacht gaat brengen naar je adem. Zijn het te veel ademtellen verminder het dan tot 4. En ervaar wat het met je doet.
  7. Neem je tijd ook om “bewust” te voelen. Merk gewoon op wat en hoe jouw lichaam reageert.
  8. Zo kan je ongeveer 10 minuten deze ademhaling toepassen.
  9. Nadien neem je de tijd om de oefening af te ronden. En neem even de tijd om bewust te worden van de veranderingen in je lichaam, zowel op mentaal, emotioneel als fysiek vlak.

“Gewoon” Do-In Yoga beoefenen

*Zelfs gewoon door Do-In Yoga te beoefenen

kom je na herhalende keren je diepe zelf tegen. Neem de tijd om de strekkingen van Masunaga te beoefenen. Bewust hier tijd voor nemen en opmerken hou jouw lichaam reageert op het zacht bewegen. Dit zijn allemaal tools om zo tot het “voelen” te komen en je diepe kern te gaan. Zo kom je uiteindelijk tot je échte zelf! Geniet ervan!

Hartverwarmende groetjes vanuit de kern,

Isabelle Swerts,

Do-In Yoga docente, Oud Turnhout, België