Levenskracht – Energie

DELEN
DELEN
DELEN
DELEN
DELEN

Chi is levenskracht die je zelf kunt opwekken. Overal is energie. Dit voel je vast wel wanneer er in een ruimte een fijne sfeer hangt. Ook tussen mensen en tussen mensen en dieren hangt er energie. Het is een fijn veld dat fysiek niet zichtbaar is. Heb je dat voor jezelf al eens opgemerkt? Hoe jij je voelt bij een bepaalde emotie? Dat het anders is bij woede en anders is wanneer je vrolijk bent? Hoe voelt het? Het is fijn om te weten dat je zelf met je eigen energie aan de slag kunt. Ontdek de kracht van energie in jezelf!

Net zoals ons bloed door onze bloedvaten stroomt, zo stroomt onze chi of prana doorheen ons lichaam. Onze levensenergie stroomt door een “nadi”, wat kanaal betekent. Zie het als een soort autosnelweg die door ons lichaam loopt en waardoor de energie kan stromen. We zouden 72.000 nadi’s in het menselijk lichaam hebben. Ze geven energetische voeding aan de allerkleinste weefsels en al onze lichaamscellen. De nadi’s vormen daarbij een zeer uitgebreid netwerk dat overal in het lichaam aanwezig is. Wanneer er bepaalde spanningen of emotionele littekens in het lichaam aanwezig zijn, dan zijn er blokkades. Daardoor stroomt de energie minder door ons lichaam.

Om volop te genieten van een goede energie doorheen je lichaam is yoga en tai chi zeker aan te raden. Zo voelen we ons energiek. We zijn happy! En dit maakt dat alles meer vanuit een positief gevoel start

Leuke korte oefening:

Neem rustig de tijd en wrijf je handen tegen elkaar warm, houd ze nadien een beetje van elkaar weg Voel je de warmte? Wel, je hebt je “eigen” energiestroom gevonden Zo merk je dat je alles al bij je hebt We hoeven niet ver te zoeken.

Warme groet

Isabelle

Lees ook