Cirkel van het leven

De 5 elementen gaan als de seizoenen in elkaar over: de winter (water element) gaat over in de lente (hout element), de lente verandert in de zomer (vuur element) enzovoort. Deze beweging noemen we de Shen-cyclus. Deze cyclus beweegt als een rond wiel.

 

Bij ieder element horen specifieke kenmerken en eigenschappen, waardoor bij het bestuderen van de elementen oneindig veel inzichten verkregen kunnen worden in diepgang (naar binnen gericht, micro kosmos- en in expansie (naar buiten gericht, macrokosmos). Het gaat om samenhang der dingen in zowel de zichtbare (materie) als de onzichtbare wereld (energetisch).

 

 

 

De vijf elementen zijn een blauwdruk van ons leven. De elementen zijn verbonden met meridianen (energiebanen). Er zijn organen en zintuigen aan gekoppeld. Als ook onze emoties spelen daar een belangrijke rol in. Omdat wij natuurlijk hier en daar een soort knoop of energie blokkade kunnen hebben door bepaalde gebeurtenissen in ons leven. En door de zachte yoga vorm Do-In yoga kunnen we hiermee aan de slag door strekkingen enz..